top of page

V Міжнародний фестиваль «FERREXPO ROBOT FEST 2019»​

1569821251_dscf9456.jpg

26-28 вересня в Горішніх Плавнях за ініціативи міського голови Дмитра Бикова відбувся V Міжнародний фестиваль «FERREXPO ROBOT FEST 2019», свято робототехніків – знавців і умільців конструювати та програмувати роботів з конструкторів LEGO. Гасло фестивалю – «Ми конструюємо майбутнє!»

26 вересня на Театральній площі біля міського Палацу культури і творчості відбулося урочисте відкриття фестивалю за участі міського голови Дмитра Бикова, директора ТОВ «Інноваційні освітні рішення» Оксани Стоєцької.

Організаторами фестивалю виступили Горішньоплавнівська міська рада, компанія FERREXPO, ТОВ «Інноваційні освітні рішення», відділ освіти,  ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. Партнери фестивалю – Благодійний фонд Полтавського гірничозбагачувального комбінату», КП «Міський ПКіТ», інформаційна підтримка – ТОВ «ТРК «ГОК», газета «Хроніки тижня».

Гостей міста й учасників фестивалю «FERREXPO ROBOT FEST 2019» привітав міський голова Дмитро Биков. Він зазначив, що з кожним роком географія учасників фестивалю помітно розширюється. «Сьогодні ми раді вітати команди робототехніків із міст Рацибожа Польща, Жодіно й Мінська Білорусь. Щорічно в навчальних закладах міста створюється відповідна матеріально-технічна база для навчання робототехніці. Цього року до фестивалю, крім знаменитої команди PRIME ROBOTICS ЗОШ № 1, яка стала переможцем Всесвітнього фестивалю FIRST Championship-2019 в номінації «Основні цінності» в Х’юстоні США, приєдналися юні робототехніки зі СЗОШ № 3 і СЗОШ № 5», – наголосив Дмитро Биков. Разом з тим у ЗОШ № 6 наближається до завершення облаштування класу робототехніки, який почне діяти у 2020 році. У найближчі роки аналогічні класи робототехніки відкриються у школах № 2 і № 4. «Фестиваль надає можливість представити свої творчі ідеї, отримати новий досвід і знання, щоб рухатися вперед і реалізувати задуми практично. Підростаюче покоління має потужний потенціал і хорошу перспективу для розвитку і втілення сучасних технологій у всіх напрямках нашого життя. Наші діти і молодь можуть гідно конкурувати на європейському і світовому рівнях», – підкреслив міський голова і побажав усім учасникам удачі та перемог, приємних вражень і нового досвіду, а також знайти нових друзів.

Директор ТОВ «Інноваційні освітні рішення» Оксана Стоєцька привітала всіх зі святом інтелекту, творчості та натхнення. «Цей фестиваль уже має свої традиції й чудову історію. Тут збираються талановиті діти, які вчаться один у одного, для яких робототехніка – заняття до душі. Ми пишаємося досягненнями команди конструкторів із Горішніх Плавнів, яка продемонстрували всьому світу в Х’юстоні, що вона найкраща і представляє Україну. Нехай це свято техніки триває багато років, допомагає створювати краще майбутнє для молодого покоління і майбутнього нашої країни. Бажаю всім успіхів, удачі й гарного настрою»,– сказала Оксана Стоєцька.

Участь у змаганнях фестивалю взяли 109 команд із Мінська й Жодіно Білорусь, Рацибожа Польща й Андріївки Полтавської області, Вінниці й Горішніх Плавнів, Добровеличківки Кіровоградської області й Запоріжжя, Золотоноші й Канева, Києва й Коробівки Золотоніського району, Кременчука й Кропивницького, Миколаєва і Скороходового Полтавської області, Черкас і Чернігова.

У Палаці культури і творчості працювали активні зони: побудова «Міста майбутнього», фотокосмозона, виставка фанатів LEGO з м. Києва, ігрові зони – «Дитячі робогонки», «Дитячий робофутбол», «Перегони роботів». Також діяла електронна система показу результатів учасників змагань, що забезпечувала вихід в інтернет, де можна було дивитися результати зі свого смартфона на сайті фестивалю.

Учасники фестивалю змагалися в п’ятьох категоріях: «Сумо. Автономні роботи», «Сумо. Керовані роботи», «Робофутбол», «Перевізник» для робототехніків з наборами WEDO 2.0, «Логістика». У два етапи відбулися змагання керованих та автономних роботів-сумо, що самі обирають тактику бою, які у фіналі на сцені великої зали Палацу культури і творчості змагалися за першість. Цікавими були змагання роботів у робофутболі, у «Перевізнику» і «Логістиці».

Нагородження переможців «FERREXPO ROBOT FEST 2019» відбулося 27 вересня у великій залі Палацу культури і творчості за участі міського голови Дмитра Бикова. Для учасників і гостей фестивалю «FERREXPO ROBOT FEST 2019» виступали танцювальна школа Rema Danse Family і колективи Палацу культури і творчості.

За результатами змагань у п’ятьох номінаціях визначено по три переможці, які були нагороджені цінними призами від компанії FERREXPO (І місце – ноутбук Asus VivoBook, ІІ місце – планшет Samsung Galaxy tab A, ІІІ місце – смартфон Samsung Galaxy A 30). Усім учасникам дійства вручили сертифікати та заохочувальні призи від компанії FERREXPO. Загальний призовий фонд склав 300 тис. грн.

Гран-прі фестивалю за результатами змагань у п’яти номінаціях від міського голови Дмитра Бикова – набір робототехніки LEGO Mindstorms EV3 Education – здобула команда PRIME ROBOTICS ЗОШ № 1, тренер Олександр Роман.

Спеціальні призи фестивалю в номінації «Конструюємо майбутнє разом» – набори робототехніки LEGO Mindstorms EV3 Education – отримали команди з м.Мінська Білорусь і м.Рацибожа Польща. 


Переможці фестивалю «FERREXPO ROBOT FEST 2019»:


Категорія «Сумо. Автономні роботи»:

І місце – Малінніков Інокентій (Dragonfly) м.Вінниця, ВМПДЮ, тренер Малінніков П.А.

ІІ місце – Копняк Марія (Robolatory) м.Вінниця, ВМПДЮ, тренер Копняк В.Є.

ІІІ місце – Куций Іван (Angry robot) м. Черкаси, тренер Тихоненко А.М.



Категорія «Сумо. Керовані роботи»:

І місце – Будник Анатолій (BrainsOn) м.Черкаси, тренер Гриб М.М.

ІІ місце – Цв’ященко Нікіта (Kiborgs.ua) м.Черкаси, тренер Коваль І.

ІІІ місце – Cопін Владислав (Incredible Geniuses) м.Запоріжжя , тренер Сопін І.М.



Категорія «Логістика»:

І місце – Сліпко Тимофій (RoboRytm) м. Київ НВК 141 «ОРТ» тренер Алексєєв П.С.

ІІ місце – Лаптєв Ернест (Volt) м.Київ КР RoboMaker, тренер Луньов К.В.

ІІІ місце – Новіков-Єганян Роман (Need for Speed) м. Київ RoboMaker клуб, тренер Новікова Н.Г.



Категорія «Робофутбол»:

І місце – Роман Віталій, Наумов Нікіта (PRIME ROBOTICS) м.Горішні Плавні, ЗОШ №1, тренер Роман О.А.

ІІІ місце – Мальцев Іван, Блінова Антоніна (ВАНЯТОНЯ) м.Горішні Плавні, ЗОШ №1, тренер Роман О.А.

ІІІ місце – Комлик Максим, Процюк Максим (Phantom) м.Горішні Плавні, ЗОШ №1, тренер Роман О.А.



Категорія «Перевізник»:

І місце – Чумак Тарас, Дзеркаль Макар (Kiborgs.ua), м.Черкаси Гімназія №9, тренер Чумак А.І.

ІІ місце – Квітко Михайло, Польчин Павло (Сила мюслі) м. Київ Inventor Київ, тренер Корнієнко А.А.

ІІІ місце – Максимченко Ілля, Бутенко Арсеній (First Step) м. Кременчук студія робототехніки «ТехноДо»,тренер Ганжа О.В.



Упродовж фестивальних днів були організовані майстер-класи для робототехніків: «Основи програмування та робототехніки для дошкільнят на базі наборів Matatalab» (орієнтований на дитячі садки та початкову школу) провів Кушніров Владислав, засновник студії STEAM-освіти «Технолаб», м.Полтава; Анатолій Василюк, директор центру ОРТ НВК «СІМХА», методист відділу розробок і дослідження ОРТ та сертифікований тренер BrainPad Classic і BrainPad Arcade І рівня Борис Євгеньєв м.Київ майстер-клас «BrainPad Arcade II – робототехніка і розробка ігор в одній платформі»; «Огляд робото технічних змагань країн Балтики, організація кубка з освітньої робототехніки в Білорусі» – Олексій Голик, волонтер-тренер з робототехніки програм EPAM eKidsGarage, EPAM eKids, інженер, кандидат технічних наук і Варвара Злобіна, керівник проектів Ассоціації «Образование для будущего» м.Мінськ.

Також була організована екскурсія на ПрАТ «Полтавський ГЗК», де традиційно учасники фестивалю побували на оглядовому майданчику кар’єру гірничозбагачувального комбінату, побачили потужні екскаватори, величезні машини-рудовози, бурові станки. Відвідали музей історії ПрАТ «Полтавський ГЗК» та краєзнавчий музей м.Горішні Плавні.


«FERREXPO ROBOT FEST 2019» завершився!

До зустрічі на «FERREXPO ROBOT FEST 2020»!

bottom of page