top of page

ІV Міжнародний фестиваль «FERREXPO ROBOT FEST 2018»​

1538550713_dscf0268w.jpg

   Упродовж 27-29 вересня у Горішніх Плавнях за ініціативи міського голови Дмитра Бикова відбувся ІV Міжнародний фестиваль «FERREXPO ROBOT FEST 2018», свято юних науковців, які демонструють свої знання, вміння конструювати та програмувати роботів з конструкторів LEGO.

   Урочисте відкриття фестивалю відбулося на Театральній площі біля міського Палацу культури і творчості за участі міського голови Дмитра Бикова, директора ТОВ «Інноваційні освітні рішення» Оксани Стоєцької.

Організаторами фестивалю виступили компанія FERREXPO, ТОВ «Інноваційні освітні рішення», Горішньоплавнівська міська рада, відділ освіти і методичний кабінет,  ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. Партнери фестивалю – Благодійний фонд Полтавського гірничозбагачувального комбінату», КП «Міський ПКіТ», інформаційні партнери – ТОВ «ТРК «ГОК», газета «Хроніки тижня».

Гостей міста й учасників фестивалю «FERREXPO ROBOT FEST 2018» привітав міський голова Дмитро Биков, розповів про роботу з розширення навчального простору для вивчення роботехніки в нашому місті – відкриття нових класів в закладах загальної середньої освіти. Зазначив, що сьогодні в усіх галузях життєдіяльності світові вчені запроваджують нові й нові технології, а тому знання з робототехніки відкривають кожному перспективи розвитку. На фестивалі «FERREXPO ROBOT FEST 2018» зібралися представники майбутнього України, яким побажав перемог, гарних вражень від конкурсів, знайти нових друзів, конструктивної роботи над створенням удосконалених моделей нових роботів.

   Директор ТОВ «Інноваційні освітні рішення» Оксана Стоєцька привітала всіх зі святом, підкреслила, що сьогодні важливий день, коли таланти обмінюються своїм досвідом, коли діти запалюють серця роботів. «Нас об’єднує спільна мета – прагнення стати кращими сьогодні, щоб завтра усі Україна розцвіла, дякуючи нашим талановитим дітям», – підкреслила Оксана Стоєцька. 

Участь у змаганнях фестивалю взяли понад 100 команд із м.Жодіно Республіки Білорусь і Києва, Коробівки й Гельмязева Золотоніського району, Черкас і Кременчука, Кропивницького й Вугледара, Добровеличківки Кіровоградської області й Кодима Одеської області, Чернігова й Золотоноші, Вінниці й Горішніх Плавнів (ЗОШ №1 і СЗОШ №5). «FERREXPO ROBOT FEST 2018» відвідала також делегація із Польщі із школи №2 механіки м.Рацибожа.

   На Театральній площі майбутні конструктори демонстрували мешканцям та гостям міста моделі роботів, створені з конструкторів LEGO. Як завжди, зацікавила відвідувачів виставка LEGO творчості від фанатів LEGO з м.Києва, активними були діти у конструюванні робота Валлі, у побудові «Міста майбутнього», цікавими були змагання в ігрових зонах «Гонки роботів», «Дитячому робофутболі», де наймолодші відвідувачі випробовували себе в ролі футболістів і операторів роботів. Чимало бажаючих сфотографувалося із найбільшим роботом фестивалю в зоні «Селфі з роботом». 

   Учасники фестивалю змагалися в п’ятьох категоріях: «Сумо. Автономні роботи», «Сумо. Керовані роботи», «Слалом 2.0», «Робофутбол» та нових змаганнях «Перевізник» для наймолодших робототехніків з наборами WEDO 2.0. У два етапи відбулися змагання керованих та автономних роботів-сумо, що самі обирають тактику бою, які у фіналі на сцені великої зали Палацу культури і творчості змагалися за першість. Цікавими були змагання роботів у слаломі й робофутболі, у «Перевізнику».

Нагородження переможців «FERREXPO ROBOT FEST 2018» відбулося 28 вересня у великій залі Палацу культури і творчості за участі міського голови Дмитра Бикова. Для учасників і гостей фестивалю «FERREXPO ROBOT FEST 2018» виступили танцювальна школа Rema Danse Family і вокальний ансамбль «Мелодіка» ЗОШ №1.

   За результатами змагань у п’ятьох номінаціях визначено по три переможці, які були нагороджені цінними призами від компанії FERREXPO (І місце – ноутбук Dell Inspiron 5570, ІІ місце – планшет Samsung GalaxyTAB A6 10.1; ІІІ місце – смартфон Samsung Galaxy J6). Усім учасникам дійства вручили сертифікати та заохочувальні призи від компанії FERREXPO. Загальний призовий фонд   склав 250 тис. грн.

   Спеціальний приз фестивалю в номінації «Конструюємо майбутнє разом» від міського голови Дмитра Бикова – окуляри віртуальної реальності Oculus Rift – отримали команда «ТехноАрт» із м.Жодіно Республіка Білорусь, керівник Ольга Герасимович. 

Гран-прі фестивалю за результатами змагань у п’яти номінаціях від народного депутата України Костянтина Жеваго – окуляри віртуальної реальності Oculus Rift – здобула команда PRIME ROBOTICS, ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 м.Горішні Плавні, тренер Олександр Роман.

 

Переможці фестивалю «FERREXPO ROBOT FEST 2018»:

 

Категорія «Сумо. Автономні роботи»:

І місце – Губар Вікторія  (смт Добровеличківка)

ІІ місце – Старенька Катерина (м.Кропивницький)

ІІІ місце – Теличко Микита (м.Вугледар)

 

Категорія «Сумо. Керовані роботи»:

І місце – Шевчук Ростислав (м.Горішні Плавні)

ІІ місце – Павлов Владислав (с.Гельмезів)

ІІІ місце – Зінченко Арсеній (м.Київ)

 

Категорія «Слалом 2.0»:

І місце – Новіков-Єганян Роман (м.Київ)

ІІ місце – Костиренко Данило (м.Горішні Плавні)

ІІІ місце – Козуліна Аксенія (м.Київ)

 

Категорія «Робофутбол»:

І місце – Сеник Федір, Шавлай Сергій (м. Горішні Плавні)

ІІ місце – Губар Владислав, Довгаль Вадим (смт Добровеличківка)

ІІІ місце – Романенко Анджей, Роман Віталій (м.Горішні Плавні)

 

«Перевізник WD 2.0»:

І місце – Михайленко Єгор,  Іваніщак Ілля (м.Кременчук)

ІІ місце – Шевченко Даніїл (смт Добровеличківка)

ІІІ місце – Квітко Михайло, Польчин Павло (м.Київ)

 

Третій день фестивалю робототехніки пройшов у ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, де для гостей міста в актовій залі закладу були проведені майстер-класи: з підготовки команд до WRO – Всесвітньої олімпіади з робототехніки в стислі терміни проведена Костянтином Луньовим, організатором фестивалю RoboDrivе, тренером міжнародного класу, м.Київ; Павло Алексєєв, тренер, учитель інформатики НВК 141 ОРТ м.Києва представив електронну систему показів результатів змагань під час їх проведення, яку планують використати під час проведення V «FERREXPO ROBOT FEST» у нас у місті. Також була організована екскурсія на ПрАТ «Полтавський ГЗК», де учасники фестивалю побували на оглядовому майданчику кар’єру гірничозбагачувального комбінату, побачили потужні екскаватори, величезні машини-рудовози, бурові станки. Відвідали музей історії ПрАТ «Полтавський ГЗК» та краєзнавчий музей м. Горішні Плавні.

 

До нових зустрічей на «FERREXPO ROBOT FEST 2019»!

bottom of page