top of page

     У Горішніх Плавнях за ініціативи міського голови Дмитра Бикова відбувся ІІІ Всеукраїнський фестиваль інтелекту та високих технологій «FERREXPO ROBOT FEST 2017» під гаслом «Ми конструюємо майбутнє».

05 жовтня на Театральній площі біля міського Палацу культури і творчості відбулося урочисте відкриття фестивалю за участі міського голови Дмитра Бикова, ректора Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського Віталія Зелюка, директора ТОВ «ПРОЛЕГО» Оксани Стоєцької.

     Організаторами фестивалю виступили компанія FERREXPO, ТОВ «ПРОЛЕГО», Горішньоплавнівська міська рада, відділ освіти і методичний кабінет,  ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. Партнери фестивалю – Благодійний фонд Полтавського гірничозбагачувального комбінату», КП «Міський ПКіТ», інформаційні партнери – ТОВ «ТРК «ГОК», газета «Хроніки тижня».

Міський голова Дмитро Биков привітав гостей міста й учасників фестивалю «FERREXPO ROBOT FEST 2017» зі святом інтелекту та високих технологій, наголосив, що фестиваль робототехніки «FERREXPO ROBOT FEST» – це подія, яка збирає на одному майданчику юних конструкторів з усіх регіонів країни. Слова подяки адресував компанії FERREXPO та народному депутату України Костянтину Жеваго за дієву підтримку інноваційних освітніх проектів нашого міста. «Цифрова революція не за горами, – підкреслив Дмитро Биков, – пройде 5-7 років, і ми всі будемо дивуватися тому, що відбуватиметься у світі високих технологій. І щоб не відстати, ми вже сьогодні займаємося впровадженням робототехніки у сферу освіти. У дошкільному закладі «Попелюшка» LEGO конструювання включено в освітній процес дітей від 3-х до 6-ти років, а в ЗОШ №1 учні 2-х і 4-х класів вивчають спеціальний курс робототехніки». Міський голова побажав усім успіху й перемог у конкурсах з програмування та збирання роботів.

     До привітань долучився ректор Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського Віталій Зелюк.

Директор ТОВ «ПРОЛЕГО» Оксана Стоєцька привітала всіх зі святом творчості й високих технологій, підкреслила, що сьогодні точні науки й робототехніка все більше цікавлять дітей. Тому не дивно, що кількість учасників фестивалів з робототехніки з кожним роком збільшується. Вона побажала конструкторам роботів гарного настрою і впевнених перемог.

Участь у змаганнях фестивалю взяли 61 творча команда із Києва й Дніпра, Вінниці й Добровеличківки Кіровоградської області, Запоріжжя й Коробівки Золотоніського району, Черкас і Горішніх Плавнів.

На Театральній площі пройшла цікава виставка, де майбутні конструктори демонстрували мешканцям та гостям міста моделі роботів, створені з конструктора LEGO.

     Особливу цікавість викликала у глядачів виставка LEGO творчості від фанатів LEGO з м.Києва, змагання в ігрових зонах «LEGO Місто», де учні молодших класів з усіх шкіл міста конструювали з деталей LEGO будинки й розміщували їх на заздалегідь підготовленій карті Горішніх Плавнів, і «Дитячий робофутбол», у якій молодші гості свята випробовували себе в ролі футболістів і операторів роботів.

Учасники фестивалю змагалися в чотирьох категоріях: «Сумо. Автономні роботи», «Сумо. Керовані роботи», «Слалом 2.0», «Робофутбол». У два етапи відбулися змагання керованих та автономних роботів-сумо, що самі обирають тактику бою, які у фіналі на сцені великої зали Палацу культури і творчості змагалися за першість. Цікавими були змагання роботів у слаломі й робофутболі.

Нагородження переможців «FERREXPO ROBOT FEST 2017» відбулося у великій залі Палацу культури і творчості за участі міського голови Дмитра Бикова, директора Благодійного фонду Полтавського ГЗК Вячеслава Мінязева.

За результатами змагань у чотирьох номінаціях визначено по три переможці, які були нагороджені цінними призами від компанії FERREXPO (ноутбук Dell, планшет Samsung, смартфон Samsung).

     Народним депутатом України Костянтином Жеваго запроваджено спеціальний приз у номінації «Оригінальне конструкторське рішення», перемогу у якій здобула збірна команда з Добровеличківки. Її нагородили базовим набором LEGO MINDSTORMS Education EV3.

За популяризацію робототехніки, активне впровадження інноваційних технологій у шкільне середовище, а також за перемогу в номінації «Будуємо майбутнє разом» команді молодших школярів з Горішніх Плавнів (учитель Роман Булан) дістався спеціальний приз від міського голови Дмитра Бикова – базовий набір LEGO MINDSTORMS Education EV3. Усім учасникам дійства вручили сертифікати та заохочувальні призи від FERREXPO. Загальний призовий фонд  склав 129,5 тис. грн.

 

Переможці фестивалю «FERREXPO ROBOT FEST 2017»:

Категорія «Сумо. Автономні роботи»:

I місце – Віталій Кругляк, Cobra (Горішні Плавні);

IІ місце – Марія Копняк, Малятко (Вінниця);

IІІ місце – Святослав Тупчієнко, «FOX» (Добровеличківка).

 

Категорія «Сумо. Керовані роботи»:

 

I місце – Денис Погорілий, «WARFACE» (Добровеличківка);

IІ місце – Арсеній Зінченко, Robobusters (Київ);

IІІ місце – Артур Белінський, Jocker (Горішні Плавні).

 

Категорія «Слалом 2.0»

 

I місце – Іван Сльоза, Robl (Горішні Плавні);

IІ місце – Роман Новіков-Єганян, Spero Meliora (Київ);

IІІ місце – Денис Нештенко, Prometheus (Київ).

 

Категорія «Робофутбол»

 

I місце – Микита Наумов, Максим Комлик, X-robots (Горішні Плавні);

IІ місце – Віталій Роман, Матвій Іванченко, RVIM-TEAM (Горішні Плавні);

IІІ місце – Владислав Губар, Вадим Довгаль, "CentrUA" (Добровеличківка).

 

Для учасників і гостей фестивалю «FERREXPO ROBOT FEST 2017» виступили творчі колективи ПКіТ, також бажаючі мали змогу зробити сімейні й колективні фото з найбільшим роботом фестивалю в зоні «Селфі з роботом».

Другий день фестивалю робототехніки пройшов у ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, де для гостей міста проведуть майстер-класи з конструювання роботів. Також для учасників фестивалю «FERREXPO ROBOT FEST 2017» була організована екскурсія на ТОВ «Єристівський ГЗК».

Тож чекаємо зустрічей на «FERREXPO ROBOT FEST 2018»!
Джерело: Офіційний сайт Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області

bottom of page