top of page

FERREXPO ROBOT FEST 2016

Удруге за ініціативи міського голови Дмитра Бикова в нашому місті відбувся Всеукраїнський фестиваль інтелекту та високих технологій «FERREXPO ROBOT FEST 2016» під девізом «Ми конструюємо майбутнє».
 
06 жовтня на площі Палацу культури і творчості відбулося урочисте відкриття фестивалю за участю міського голови Дмитра Бикова, головного фахівця з комунікацій ПрАТ «Полтавський ГЗК», помічника народного депутата України Костянтина Жеваго Руслана Клименка, ректора Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського Віталія Зелюка, директора ТОВ «ПРОЛЕГО» Оксани Стоєцької.
 
Організаторами фестивалю виступили компанія FERREXPO, ТОВ «ПРОЛЕГО», Горішньопланівська  міська рада, відділ освіти і методичний кабінет,  КП «Міський ПКіТ», ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. Спонсори  і партнери фестивалю – Благодійний фонд «Полтавського гірничо-збагачувального комбінату», КП «Міський ПКіТ», інформаційними партнерами - ТОВ «ТРК «ГОК», газета «Хроніки тижня».
 
Міський голова Дмитро Биков привітав гостей міста й учасників фестивалю «FERREXPO ROBOT FEST 2016» зі святом робототехніки, наголосив, що з сьогоднішнього дня фестиваль стає традиційним. Підкреслив, що майбутнє нашої країни саме за тими людьми, які беруть участь у таких фестивалях. Дмитро Биков побажав успіху дітям, перемоги, а глядачам – цікавих поєдинків.
 
Помічник народного депутата України Костянтина Жеваго Руслан Клименко привітав від імені керівництва гірничодобувних підприємств компанії FERREXPO й особисто від імені народного депутата України Костянтина Жеваго учасників фестивалю. Підкреслив, що девіз фестивалю «Ми конструюємо майбутнє» є знаковим, бо спільно з органом місцевого самоврядування, трудовими колективами підприємств ми творимо майбутнє нашим сьогоденням.
 
Ректор Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського (ПОІППО) Віталій Зелюк вітав учасників і гостей фестивалю від імені колективу ПОІППО зі святом розуму, інновацій. Наголосив, що робототехніка – це перспектива, це майбутнє медицини, освіти, промисловості.
 
Директор ТОВ «ПРОЛЕГО» Оксана Стоєцька привітала зі святом робототехніки, яке зібрало творців майбутнього. Підкреслила, що заняття робототехнікою – це поєднання технічних і інформаційних можливостей, це комплексний підхід до знань, до втілення своїх ідей. Побажала гарного свята й спілкування з обміном досвідом. Наголосила, що дуже добре, що таке свято відбувається не тільки в Києві, а й у нас.
 
Участь у змаганнях фестивалю взяли 70 творчих дітей із Харкова й Києва, Дніпра й Вінниці, Тернополя й Добровеличківки Кіровоградської області, Кременчука й Горішніх Плавнів.
 
У рамках заходу на Театральній площі Палацу культури і творчості пройшла цікава виставка, у ході якої юні науковці продемонстрували мешканцям та гостям міста моделі роботів, створені з конструктора LEGO.
 
Особливу цікавість викликала у глядачів виставка LEGO-творчості від фанатів LEGO з м.Києва, змагання в ігрових зонах «Місто майбутнього» й «Дитячий робофутбол».
 
Учасники фестивалю змагалися в чотирьох категоріях: «Сумо автономні роботи», «Сумо керовані роботи», «Слалом», «Робофутбол». У два етапи відбулися змагання керованих та автономних роботів-сумо, що самі обирають тактику бою, які у фіналі на сцені великої зали Палацу культури і творчості змагалися за першість. Цікавими були змагання роботів у слаломі й робофутболі.
 
У чотирьох номінаціях визначено по три переможці, які були нагороджені цінними призами від компанії FERREXPO (ноутбук DELL, планшет Samsung, смартфон Samsung), народного депутата України Костянтина Жеваго (набір робототехніки Mindstorms EV3 Home), міського голови Дмитра Бикова (комплекс робототехніки Mindstorms EV3 Education і ресурсний набір до нього). Загальний призовий фонд  склав 144 тис. грн.
 
Переможці фестивалю «FERREXPO ROBOT FEST 2016»:
Категорія «Сумо автономні роботи»:
I місце – Тупчієнко Святослав, Fox (Добровеличківка),
IІ місце – Галета Владислав, RoboCity (Дніпро),
IІІ місце – Іванченко Всеволод, Ultimate Sheld (Київ).
 
Категорія «Сумо керовані роботи»:
I місце – Погорілий Денис,Warfase (Добровеличківка),
IІ місце – Лісовий Кирило, Дракул 56 (Кременчук),
IІІ місце – Коробчук Дмитро, Creativ (Тернопіль).
 
Категорія «Слалом»
I місце – Лепетюха Тарас, Ukrainian Beast 3 (Київ),
IІ місце – Львович Арсеній, Ukrainian Beast 1 (Київ),
IІІ місце – Львович Федір, Ukrainian Beast 2 (Київ).
 
Категорія «Робофутбол»
I місце – Єльченко Олександр, Роман Віталій, Сурікати (Горішні Плавні),
IІ місце – Іванченко Матвій, Сеник Федір, Undertale (Горішні Плавні),
IІІ місце – Блінов Олександр, Крюков Владислав, Galz (Горішні Плавні).
 
Переможцям фестивалю «FERREXPO ROBOT FEST 2016» спеціальні призи вручали міський голова Дмитро Биков, помічник народного депутата України Костянтина Жеваго Руслан Клименко.
 
Приз від народного депутат України Костянтина Жеваго – набір робототехніки Mindstorms EV3 Home – в номінації «За оригінальне конструкторське рішення» отримав Петроченков Ростислав (Горішні Плавні).
Спеціальним призом міського голови Дмитра Бикова – комплекс робототехніки Mindstorms EV3 Education і ресурсний набір до нього – в номінації «Плануємо майбутнє разом» нагороджена команда PRIME ROBOTICS (Горішні Плавні). Також міський голова вручив директору ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Наталії Тягай для школи найсучасніший 3-D принтер за впровадження інноваційних технологій у навчальний процес.
 
Для учасників і гостей фестивалю «FERREXPO ROBOTFEST 2016» виступили творчі колективи ПКіТ, також бажаючі мали змогу зробити сімейні й колективні фото з найбільшим роботом фестивалю в зоні «Селфі з роботом».
 
Другий день фестивалю робототехніки пройшов у ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, де для гостей міста проведуть майстер-класи з конструювання роботів. Також для учасників фестивалю «FERREXPO ROBOT FEST 2016» була організована екскурсія на ТОВ «Єристівський ГЗК».
 
До зустрічі на «FERREXPO ROBOTFEST 2017»!

Відгуки учасників

Анна Мишакова, тренер

Здравствуйте! Спасибо за фото!  Первый раз с дочкой участвовали в слаломе, первый раз в вашем городе. Очень приятные впечатления от города, Супер ! экскурсовод!Организация фестиваля на высоком уровне. Приедем к Вам еще!   Единственный нюанс- надо было продумать поощрительные призы для всех детей . Может какие-то мини лего, лего-человечки,...( Это ведь не очень затратно) Чтобы у детей был стимул продолжать заниматься робототехникой, участвовать в соревнованиях. Всего наилучшего! До встречи в следующем году! : ) 

bottom of page